III. Ulusal Sağlık Kuruluşları Çevre Yönetimi Sempozyumu 21-22 Nisan 2016

BROSUR 21_22 NIISAN2016İstanbul Üniversitesi Hastaneleri Çevre Yönetim Bölümü olarak 21-22 Nisan 2016 tarihlerinde, düzenlemekte olduğumuz III Ulusal Sağlık Kuruluşları Çevre Yönetimi Sempozyumu’nda, kuruluşumuzdan bugüne kadar yaptığımız çalışmaların pratiğe uygulanması sürecinde karşılaşılan sorunları, kamu, özel sektör ve akademik çevreyi bir araya getirerek tartışmayı hedefledik.

Sağlık kuruluşlarında, evsel, tıbbi, tehlikeli ve radyoaktif atıkların yönetimi başta olmak üzere, su-atık su ve gürültü yönetimi, açık ve kapalı alan hava kalite kontrolleri, evlerde oluşan tehlikeli ve tıbbi atık konularınında ağırlıklı olarak ele alınacağı programımızda tüm bu alandaki çalışmaları yerleştirme ve geliştirmeye yönelik bilgi alış verişinde bulunmayı hedeflemekteyiz. Aynı zamanda ilgili bakanlık yetkililerinin de katılacakları sempozyuma sınırlı sayıda katılımcı kabul edilecektir.

Konuya ilgi duyan veya bu konuda görevli sağlık mensuplarını, hekim, hemşire, biyolog, veteriner, Çevre mühendisliği ve ilgili diğer mühendislik alanlarından katılımları beklemekteyiz.

İ.Ü Hastaneleri Çevre Yönetim Bölümü Koordinatörü

Prof. Dr. Yaşar BAĞDATLI

Sempozyum konuları aşağıda belirtilmiştir. Bunun dışında eklemek istediğiniz konu başlıkları varsa katkılarınızı bekliyoruz.

Kayıtların 1 Nisan 2016 tarihinde sona ereceğini hatırlatırız.

Sempozyum yapılacağı adres: İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Beyazıt/istanbul

Detaylı bilgiye aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz.

SEMPOZYUM KONULARI

EĞİTİM ÖN LİSANS (SEMP.KONUŞMASI)

DİYALİZ ATIKLARI VE YÖNETİMİ

DİŞ HEKİMLİĞİ ATIKLARI VE YÖNETİMİ

RADYOAKTİF ATIKLAR VE YÖNETİMİ

TIBBİ ATIK BERTARAF MALİYETİ DEĞERLENDİRİLMESİ

SAĞLIK KURULUŞLARINDA KİMYASALLAR VE GÜVENLİ ÇALIŞMA ORTAMLARININ OLUŞTURULMASI

* FARMASÖTİK ATIKLAR VE İNSAN SAĞLIĞINA ETKİLERİ

* KOZMETİK ATIKLAR VE İNSAN SAĞLIĞINA ETKİLERİ

EVLERDE OLUŞAN TIBBİ ATIKLAR

ÖZEL MUAYENEHANELERDE OLUŞAN TIBBİ ATIKLAR

İÇ ORTAM HAVA KALİTE DEĞERLENDİRİLMESİ

ÇALIŞAN SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ

Sunum ve posterler başvuruları  cevreyonetim@gmail.com mail adresine   4 Mart 2016 tarihine kadar kayıt formu ile yapılacaktır.

Sempozyum Kayıt Ücreti 100 TL

Öğrenci Kayıt 50 TL.

Dekontu aşağıda bildirilen fax veya e-mail yoluyla ulaştırınız.

Banka : Beyazıt Halk Bankası Şubesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Vakfı hesabı, Açıklamaya ” Çevre Yönetim Birimi Bağış” yazılması gerekmektedir.

IBAN NO:TR 020001200982000016341053

Ph.D.Serdar Mehmet ALTINKUM 0532 425 54 63