İstanbul Üniversitesi Hastaneleri 2. Çalıştayı

İstanbul Üniversitesi Hastaneleri II. Çalıştayı Enez Prof. Dr. Nazım Terzioğlu Tesislerinde 16-17 Şubat 2013 Tarihlerinde Yapıldı

• Genel Bilgi

DSC_0989Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet çalıştay boyunca stratejik planlarla ilgili öğretim üyelerine sorular yöneltti ve çözüm önerilerinde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet çalıştay boyunca stratejik planlarla ilgili ilgili öğretim üyelerine sorular yöneltti ve çözüm önerilerinde bulundu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Adalet (sol başta). Rektör Danışmanı Prof. Dr. Adnan Yüksel (sağ başta)

İstanbul Üniversitesi Hastaneleri Çalıştayı, Enez İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Nazım Terzioğlu tesislerinde yapıldı.  Çalıştayda İÜ Hastaneleri Genel Direktörlüğü’nün (HAGED) 2013-2017  yılları arasındaki yol haritası ve stratejik planının  oluşturulması amaçlandı.  2 gün boyunca süren çalıştayda İstanbul Üniversitesi hastanelerinin mevcut durumu, sorunları ve çözüm önerileri 3 ayrı çalışma grubu ile oluşturuldu. HAGED’in ortak akıl ile yol haritası ve stratejik planı hazırlandı.

BHM_3440

iki gün boyunca çalışma gruplarında konular detaylı olarak tartışıldı ve stratejik plan belirlendi.

DSC_0382

Çalışma gruplarında ortaya çıkan sorunlar ve çözüm önerileri daha sonra bir rapor olarak hazırlandı.

BHM_3752

Çalışma grupları sorunsallara ilişkin çözüm önerilerini tek tek maddeleştirdi.

BHM_3422

Çalışma gruplarında İstanbul Üniversitesi Hastanelerinin Mali ( Gelir-Gider-Taşınır Mal) durumuda mercek altına alındı.

BHM_3767

Toplantıya başta Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet olmak üzere İstanbul Üniversitesi Hastanelerinin süreç yönetiminde yer alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil ADALET, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şafak KARAMEHMETOĞLU, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep GÜLOĞLU, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Adnan YÜKSEL, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgün ENVER, Prof. Dr. Alper CİHAN, Prof. Dr. Ateş OKTAR, Prof. Dr. Arif YAVUZ, Prof. Dr. Bilgin SAYDAM , Prof. Dr. Haydar SUR, Prof. Dr. M.Akif KARAN, Prof. Dr. Haluk EMİR , Prof. Dr. Yakup TUNA,

DSC_0727

Prof. Dr. Aytolan YILDIRIM, Prof. Dr. Evin ADEMOĞLU, Prof. Dr. İlgin ÖZDEN, Prof. Dr. Fatiş ALTINDAŞ, Prof. Dr. Ahmet Bilge SÖZEN, Prof. Dr. Halim İŞSEVER, Prof. Dr. Mustafa ERELEL, Prof. Dr. Şükrü ÖZTÜRK, Prof. Dr. Mehmet Rıza ALTIPARMAK, Prof. Dr. Mert SAVRUN, Prof. Dr. İbrahim İKİZCELİ, Prof. Dr. Nuri KİRAZ, Prof. Dr. Ahmet KÖSE,

DSC_1007

Doç. Dr. Ergün YOLCU, Doç. Dr. Kazım BEŞİRLİ, Doç. Dr. Serhat YANIK, Doç. Dr. Suphi VEHİD, Doç. Dr. Ertuğrul KIZILKAYA, Doç.Dr.Önder ŞAHİN, Yard. Doç. Dr. S.Haluk ÖZSARI, Yard. Doç. Dr. Hızır ASLIYÜKSEK, Araş. Gör. Yusuf AYTÜRK , Dr. Yılmaz KESKİNDEMİRCİ, Dr. Hem. Betül SÖNMEZ, Uz. Hem. Derya KAYA, Hem. Şükran KİŞİOĞLU, Dr. Hemş. Leman KUTLU, Dr. Şehrinaz POLAT katıldı.

BHM_3593

Çalıştay raporları sunuldukça katılımcılar notlarını alarak sorular yönelttiler.

DSC_0312

Rektör Danışmanı ve Hastaneler Genel Direktörü Yrd. Doç. dr. Haluk Özsarı, açılış konuşması yaptı. Ayrıca 2 gün boyunca bütün grupların sunum sürecini yönetti.

DSC_0566

Çalıştayın ilk günü Rektör Danışmanı ve Hastaneler Genel Direktörü Yrd. Doç. Dr. Haluk Özsarı çalıştayın amacı ve yöntemi hakkında verdiği bilgilerle açıldı. Daha sonra Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur “Hastane Yönetimi’nde Temel İlkeler” konusunda bir konuşma yaptı. Tanı/Tedavi/Bakım ( Tıbbi-Hemşirelik-Laboratuar), Mali ( Gelir-Gider-Taşınır Mal) ve  Yönetim Organizasyon (İnsan Kaynakları, Bilgi İşlem, Genel İdari) konularında çalışma grupları oluşturuldu. Öğleden sonraki oturumlarda bu çalışma gruplarının hazırladıkları raporlar sunuldu. Birinci günün sonunda raporlar değerlendirilecek ve stratejik plan için yukarıda yer alan konularla ilgili önceliklendirme yapıldı.

DSC_1020

Çalıştayın 2. gününde ise Tanı/Tedavi/Bakım ( Tıbbi-Hemşirelik-Laboratuar), Mali ( Gelir-Gider-Taşınır Mal) ve Yönetim Organizasyon (İnsan Kaynakları, Bilgi İşlem, Genel İdari) konularında stratejik plan hazırlandı. Rektör Danışmanı ve Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Doç. Dr. Ergün Yolcu “Sağılıkta İletişim Stratejileri ve HAGED’in İletişim Stratejileri konusunda bir sunum yaptı.

DSC_0643

Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet çalıştayın ilk gününde üniversite hastaneleri konusunda genel bir çerçeve çizdi.

DSC_0667

Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet’in genel değerlendirme ve kapanış konuşmasıyla sona eren çalıştay, 2013-2017 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Hastanelerinin gelecek vizyonunu belirleyecek kararlara imza attı.

DSC_1098

TOPLANTIDAN KARELER

DSC_0402

Yard. Doç. Dr. Hızır ASLIYÜKSEK, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep GÜLOĞLU, Prof. Dr. Şükrü ÖZTÜRK, Prof. Dr. Mustafa ERELEL (soldan sağa)