İstanbul Üniversitesi Kapılarını Sınavsız Açıyor!

İkinci Üniversite Nedir?

İkinci Üniversite ile mevcut bir programda okuyorsanız veya mezun olduysanız yeni bir alanda daha eğitim ve diploma alabilirsiniz.

Herhangi bir üniversitede okumaya devam eden ve okuduğu bölümün beraberinde yeni bir alanda bir diploma daha almak isteyen herkes ikinci üniversiteye başvuru yapabilirler.
Daha önce bir diploma programını bitiren ve yeni bir diploma daha almak isteyen tüm mezunlar da hiçbir sınava girmeden ikinci üniversiteye başvuru yapabilirler.

Detaylar

Halen herhangi bir yükseköğretim kurumunun lisans (4 yıllık) programlarında eğitimine devam etmekte olan öğrenciler ile bu programlardan mezun olanlar, açık öğretim sistemi ile yürütülmekte olan programlara, mevcut okudukları veya mezun oldukları programlardan farklı olmak kaydıyla, üniversite sınavına girmeden kayıt yaptırarak öğrenimlerine devam edebilirler.

Belirtilen şartları sağlayan öğrenci ve mezunlara ikinci bir yüksekokul okuma şansı veren bu sistem, ikinci üniversite olarak tanımlanmaktadır.

Ayrıntılı bilgi için >>> ikinciuniversite.istanbul.edu.tr