Prof. Dr. Yunus SÖYLET “Cerrahpaşa ve Çapa Yerleşkelerinin Yeniden Yapılandırılması” İle İlgili Olarak Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN İle Görüştü

Başbakan Erdoğan, önceki gün İstanbul’da İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nde yatan AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya BİLGİÇ’in babası Saadettin BİLGİÇ’i ziyaretinin ardından İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus SÖYLET ile yaklaşık yarım saat süren bir görüşme yaptı. Habertürk’ün konuyla ilgili görüşlerini sorduğu Rektör SÖYLET, Başbakan ERDOĞAN’la Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakültelerinin yerlerinde yeniden yapılandırılmasıyla ilgili görüştüklerini söyledi. Başbakan’ın da konuyu inceleyeceğini belirttiği öğrenildi. İstanbul Üniversitesi’ne bağlı İstanbul Tıp Fakültesi(Çapa) ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yerleşkelerinin yenilenmesi için ilk adım, 28 Aralık 2011 tarihinde atılmıştı. Proje kapsamında, danışmanlık hizmeti alınacak firma ile üniversite arasında protokol imzalanmıştı. Projeye göre, 240 gün sürecek ön çalışmanın ardından depreme dayanıklı binalar için ilk temel atılacak. Projenin toplam maaliyeti ise 1.5 milyar lira olacak.

Umut TÜTÜNCÜ /AHT